Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
syjek
Przyjaciel Forum
Przeczytał: 1 temat
|
Wysłany: Pią 9:34, 15 Cze 2007 Temat postu: I OTWARTE MISTRZOSTWA POLSKI W MIKROMODELARSTWIE WIELUŃ 2007 |
|
|
Witam
Uprzedzając i wyręczając zapracowanego Grzesia Nowaka (W) chciałbym Was poinformować, że w dniach 1-2 września 2007 odbędzie się w Wieluniu II OGÓLNOPOLSKI KONKURS MIKROMODELARSKI.
Tym razem korzystając z uroczystych obchodów rocznicy rozpoczęcia II wojny światowej, które będą zorganizowane przez miasto Wieluń, organizujemy konkurs, który w założeniu naszym ma być nieoficjalnymi (a być może juz niedługo oficjalnymi) Mistrzostwami Polski w Mikromodelarstwie. Aby nadać wysoką rangę imprezie pozyskaliśmy atrakcyjnych sponsorów i zaprosiliśmy niezwykłych gości, ale o tym dalej.
Organizatorem konkursu jest Miasto Wieluń, Grzegorz Nowak (W) i czasopismo "MODELARSTWO OKRĘTOWE" w mojej skromnej osobie. Cały regulamin i kompletny podział na poszczególne klasy zostanie lada dzień przedstawiony przez Grzesia, natomiast ja z racji "zamiłowania" pokrótce przedstawię sytuację w klasie, która jak sądzę wzbudzi największe emocje i zainteresowanie
Klasę „okrętów i statków” postanowiliśmy podzielić na dwie podklasy:
- modele kartonowe w skali 1:400 i mniejszej,
- modele z innych materiałów (plastik, żywica) w skali 1:450 i mniejszej
Zasady oceny we wszystkich klasach przedstawi Grześ, a ja tylko dodam, iż jednymi ze sponsorów konkursu są firmy NIKO Model z Legnicy i firma JSC z Gdańska, które dla zwycięzców odpowiednich „podklas okrętowych” ufundują nagrody w postaci swoich modeli ( w przypadku NIKO będzie to najnowszy żywiczny model krążownika, a JSC wręczy także swoje najnowsze modele). A więc poza medalami i dyplomami są do wygrania naprawdę bardzo wartościowe nagrody. To chyba przekona wszystkich polskich mikromodelarzy do wzięcia udziału w zawodach.
To nie wszystko. Przyjadą specjalni goście i to jacy! Oczywiście do Wielunia zjadą „wielcy bracia” czyli Andrzej Brożyna i Grzegorz Terpiński. Pojawią się też: Grzegorz Nowak (MacGregor), Jerzy Obrzanowski, Witek Śliwiński (najprawdopodobniej) i Michał Palkiewicz. Wszyscy oni przywiozą ze sobą swoje modele więc będzie na co popatrzeć. Od Andrzeja Brożyny mamy ubiegłoroczne zapewnienie, o zorganizowaniu warsztatów mikromodelarskich ! To będzie nie lada gratka!
Ale to nie wszystko !!! Magazyn "MODELARSTWO OKRĘTOWE" zaprosił na polski konkurs gościa zza granicy. I to nie byle kogo. Naszym gościem będzie jeden z najlepszych na świecie modelarzy okrętowych w skali 1:700, JIM BAUMANN z Anglii !!!
Jego prace możecie podziwiać od niedawna na łamach „MO” oraz na stronie [link widoczny dla zalogowanych]
To będzie wielkie wydarzenie !!
Zapraszamy wszystkich mikromodelarzy, a wszystkie szczegóły lada moment przedstawi Grzesiu Nowak (W)
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez syjek dnia Czw 15:12, 21 Cze 2007, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Krzychu74
Admin.
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pią 10:45, 15 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
Witam!
No...taka wiadomość na początek dnia! Będę na 1000%.
Pozdrawiam.
|
|
Powrót do góry |
|
|
jacekkarolczak
Moderator
|
Wysłany: Sob 5:18, 16 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
A jakże - tam trzeba po prostu być.................................. JUPIIII
|
|
Powrót do góry |
|
|
MacGregor
Moderator
|
Wysłany: Nie 12:53, 17 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
Po rozmowie z Witkiem Śliwińskiem wiem na 100%, że niestety nie będzie on mógł przyjechać - koliduje mu ten termin z innym ważnym wydarzeniem, którego po prostu nie może "zawalić", w związku z czym z góry przepraszał Organizatorów i wszystkich uczestników za swoją nieobecność.
Ja znam prawdziwe powody, wiem też jakie inne wydarzenie koliduje z terminem NASZEJ imprezy, dlatego uważam jego nieobecność za usprawiedliwioną. Nie mniej wszystko wskazuje na to, że przywiozę osobiście kilka jego znakomitych mikromodeli, tak więc chociażby w ten sposób Witek będzie obecny
Poniżej: GNEISENAU Witka 1:700
[link widoczny dla zalogowanych]
|
|
Powrót do góry |
|
|
BeBe
Aktywny
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 13:08, 17 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
A czy ten Grześ (W) zapoda tutaj jakiś cały regulamin?
Czy to tylko konkurs "kajaków"?
|
|
Powrót do góry |
|
|
syjek
Przyjaciel Forum
|
Wysłany: Nie 20:30, 17 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
Też znam powody nieobecności Witka i on jest usprawiedliwiony
BeBe: Grześ lada chwila wszystko napisze, jedziemy we wtorek do Wielunia dogadać wszystkie rzeczy i Grzesiek ugina się od spraw do załatwienia (a poza tym lada dzień zostanie tatusiem )
Konkurs będzie dla wszystkich modeli, nie tylko dla kajaków
|
|
Powrót do góry |
|
|
BeBe
Aktywny
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 20:45, 17 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
Wiem, że będzie tatusiem(tajny wywiad działa ) i niestety nie zobaczymy się we Wrocku na zlocie. A jeżeli będą samoloty i rakiety to super.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Witek
Aktywny
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wałbrzych
|
Wysłany: Nie 23:08, 17 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
Będę na 99%. Czekam z niecierpliwościa na tę impreze.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Grzegorz Nowak (W)
Moderator
|
Wysłany: Wto 16:49, 19 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
będą samoloty, będą rakiety (ale tylko te podwieszane)
Panowie, tejkin izi jak mawiaja rodowici angole
regulaminu jeszcze dziś nie będzie, bo jutro mam nadzieje finalnie (prawie) dogramy te sprawy z LOK w Łodzi, możliwe że w sieci pojawi się już jutro
na pewno będzie też wersja papierowa informatora na Wrocław (Zlot)
na szybko mogę napisac że planujemy zestaw imprez jak na ostatnim Festiwalu w Łodzi
czyli konkurs "zwykłej" redukcji, wystawa tematyczna, warsztaty i oczywiście konkurs mikromodelarski
będzie się działo
a co do tatusiowania to jestem baaaaaaaardzo przejęty i dam znać jak juz nim zostanę
|
|
Powrót do góry |
|
|
Krzychu74
Admin.
|
Wysłany: Wto 17:35, 19 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
Witam!
Grzegorz Nowak (W) napisał:
Cytat: |
planujemy zestaw imprez jak na ostatnim Festiwalu w Łodzi |
Mam nadzieję, że bez tych "pierdzących" samochodzików, które zasmradzały całą halę? A jeśli już mają być to chyba na wolym powietrzu?
Cytat: |
a co do tatusiowania to jestem baaaaaaaardzo przejęty i dam znać jak juz nim zostanę |
Spróbowałbyś nie dać znać...
Pozdrawiam.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Grzegorz Nowak (W)
Moderator
|
Wysłany: Wto 19:12, 19 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
mówiąc "zestaw imprez jak na ostatnim Festiwalu" miałem oczywiście na myślki spokojna i niekonfliktową część modelarstwa redukcyjnego
pierdzącym samochodzikom w pomieszczeniach zamkniętych mówimy zdecydowane NIE
|
|
Powrót do góry |
|
|
ergie
Przyjaciel Forum
|
Wysłany: Śro 13:31, 20 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
Khmmmmmmmmmmmm A czy znajdzie się kawałek podłogi dla 87-kowych pojazdów?
|
|
Powrót do góry |
|
|
syjek
Przyjaciel Forum
|
Wysłany: Czw 15:10, 21 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
Czekając na regulamin konkursów uprzedzę Grzesia i zapowiem, że po rozmowach z LOK-iem udało nam się podnieśc rangę kokursu mikromodelarskiego do maximum.
Panie i Panowie: W Wieluniu w dniach 1-2 września odbędą się I Otwarte Mistrzostwa Polski w Mikromodelarstwie !!!, a więc każdy modelarz, który wygra swoją klasę, otrzyma tytuł Mistrza Polski !!!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Krzychu74
Admin.
|
Wysłany: Czw 15:39, 21 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
Witam!
Fiuuu, fiuuu... Panowie, to już nie przelewki. Stawka poszła w górę.
Wielkie słowa uznania dla organizatorów!
Pozdrawiam.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Grzegorz Nowak (W)
Moderator
|
Wysłany: Czw 22:28, 21 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
niestety dokładny regulamin musi poczekać jeszcze na akceptację władz miasta - tak więc wstrzymuję wszelkie akcje z nim co najmniej do poniedziałku...
ubolewam niezmiernie nad tym, ale nie będzie wersji papierowej informatora na Zlocie we Wrocławiu - na co bardzo liczyłem....
Ergie - pojazdy tez sa planowane, co prawda nie szyny, ale koła i gąsiennice będą
|
|
Powrót do góry |
|
|
|